ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ



         
               Εάν η πορεία προς το γάμο είναι η σωστή, τότε η ευλογία και η Χάρη, την οποία θα λάβουν οι νεόνυμφοι κατά την τέλεση του Μυστηρίου, είναι τεράστια η καλύτερα απερίγραπτη.
            Γνωρίζω ένα τέτοιο περιστατικό, όπου οι νέοι προετοιμάσθηκαν πνευματικά και οδηγήθηκαν με αγνότητα στο  Μυστήριο και στα πρόσωπα τους έλαμπε η Χάρη του Θεού. Ήταν τόσο φωτεινά, που πάρα πολλοί αφ’ ενός το πρόσεξαν και αφ΄ ετέρου δεν χόρταιναν να τους κοιτάζουν. Με τέτοια Χάρη μέσα τους, όσα προβλήματα και όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουν στην ζωή τους, η ευτυχία και η επιτυχία του γάμου τους θα είναι εξασφαλισμένη.
            Γι΄ αυτό, εκεί που πρέπει να δίδεται προτεραιότητα στο Μυστήριο δεν είναι οι καλεσμένοι, οι διακοσμήσεις του Ναού, τα νυφικά, τα κουστούμια, οι βιντεογραφήσεις κ.λ.π., αλλά η ψυχική και σωματική κατάσταση με την οποία θα τοποθετηθούμε ενώπιον του Θεού και της Χάρης Του.
            Πρέπει να γίνεται πολλή προσευχή για να μας ενδυναμώσει ο Θεός να δεχθούμε και να αντέξουμε την θεία ενέργεια της Χάρης Του. Να προηγηθεί εξομολόγηση και νηστεία και από τους δύο, την δε Κυριακή το πρωϊ, πρό του Μυστηρίου, να κοινωνήσουν και οι δύο, ώστε μέσω της ένωσης  τους με τον Χριστό, να επιτευχθεί η πραγματικά ένωση των δύο με τον Θεό και μεταξύ τους.
Πηγή: Η πορεία προς τον Γάμο ( Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε η ανάρτηση;